alge

Krčenje gozdov vpliva na koralne grebene

Vnesel admin, 16.06.2013, 0 Komentarjev

Nedavna raziskava je pokazala, da sečnja gozdov vpliva na usodo koralnih grebenov. Ob tem se pojavlja vprašanje kako je mogoče, da dogodki na zemlji vplivajo na koralne grebene.

Rešili nas bodo ekološka umetna drevesa, alge in zrcala

Vnesel admin, 01.09.2009, 0 Komentarjev

Posledice globalnega segrevanja bomo delno odpravili z umetnimi drevesi, ki bodo učinkovitejša od pravih dreves. Umetna drevesa bodo skozi filter vsrkavala CO2, ki ga bodo nato odstranila iz okolja, njihova učinkovitost pa bo bila mnogo višja od učinkovitosti naravnih dreves.

Narava se bori proti globalnemu segrevanju

Vnesel admin, 01.01.2008, 0 Komentarjev

Mati narava lahko do neke mere sama vpliva na globalno segrevanje. Znanstveniki na Antarktiki so odkrili, da se ob taljenju ledenikov v morje sproščajo delci železa s katerimi se hrani redka vrsta morskih alg. Alge vsrkavajo izjemno strupen CO2 in z njim vred potenejo.

Hrana bogata z beljakovinami

Vnesel admin, 24.12.2013, 0 Komentarjev

Čiste beljakovine je težje pridobiti kot si mislite. Pesticidi, antibiotiki, težke kovine itd so prisotni v skoraj vseh indistrijsko pridelanih živilih kot so meso, ribe, mleko, jajca itd. Poleg tega se načrtno v javnosti ustvarja vtis, da je možno ustrezne beljakovine zaužiti le v mesni prehrani. V nadaljevanju si oglejte v kateri hrani lahko dobite ustrezne beljakovine rastlinskega izvora. Beljakovine za vegetarijance.