bio hrana

Zelena za zdravje

Vnesel admin, 24.09.2012, 0 Komentarjev

Zelena znižuje krvni pritisk, preprečuje nastanek rakastih obolenjih, znižuje holesterol, preprečuje zaprtje, pomaga izločati toksine iz telesa in tako preprečuje nastanek ledvičnih kamnov, pomaga pri različnih vnetjih. Preverite pozitivne učinke zelene na naše zdravje.

Organska hrana je bolj zdrava

Vnesel admin, 04.06.2012, 0 Komentarjev

Zadnje čase so pri izbiri hrane v ospredju izrazi kot so: organsko, eko, bio, itd. Vsak od nas je opazil, da je tovrstna hrana precej dražja, zanima pa nas ali je tudi bolj zdrava. Je organska hrana bolj zdrava?

Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja

Vnesel admin, 21.04.2013, 0 Komentarjev

Ste vrtnar, ki ima omejen prostor in premalo časa? Želite ustvariti lasten vrt na balkonu ali terasi? Poizkusite si hrano vzgajati v višino! Knjiga vas bo navdihnila, da boste iskali svoje lastne rešitve in zelenjavo gojili tudi na majhnih zaplaticah »orne zemlje« ali pa na balkonih. Pripravite posode in opore, domišljijo spustite z vajeti in spet se boste lahko naužili več pristnih okusov zelenjave in sadja, ki ste jih morda že pozabili.

Eko hrana je bolj zdrava

Vnesel admin, 01.01.2009, 0 Komentarjev

Primerjalna študija, ki sta jo izvedla dr. Alberta Velimirov in dr. Werner Müller iz Ludwig-Boltzmannovega inštituta za ekološko kmetijstvo, zajema več kot 170 mednarodnih raziskav, v katerih so raziskovali kvaliteto živil. Primerjalna študija je zajemala ocenjevanje vsebinske sestave, ostanke snovi, integrativne kvalitativne parametre in tudi učinke ekološkega kmetijstva na ljudi in živali. Nenazadnje so bili vključeni tudi senzorični testi; saj okusna hrana povišuje in izboljša tudi počutje. Rezultati kažejo, da kot so potrošniki vedno predvidevali, ekološka hrana je res najboljša.

Super hrana

Vnesel admin, 30.11.2013, 0 Komentarjev

V zadnjem času pogosto naletimo na izraz super hrana, super živila. Gre za kakšno doslej neodkrito vrsto hrane? Ne, super hrana je pogosto običajna hrana, ki jo vsi poznamo. Katera hrana je super hrana in zakaj?

Zdrava hrana, ki preprečuje rakava obolenja

Vnesel admin, 01.04.2013, 0 Komentarjev

Za rakava obolenja so značilna nenadzorovana celična delitev in rast novih celic, ki napadajo druga tkiva. Vsaka celica lahko postane rakava, če imamo nezdrav življenjski slog, uživamo nezdravo prehrano, smo izpostavljeni stresu in drugim dejavnikom.