Iznašli način kako odstraniti co2 iz ozračja

Iznašli način kako odstraniti co2 iz ozračja

Vnesel admin, 08.01.2014, 0 Komentarjev

Od leta 1950 so se izpusti toplogrednih plinov povečali za 30%. Toplogredni plini imajo vrsto negativnih učinkov na zdravje ter vplivajo globalno segrevanje. Ker so izpusti toplogrednih plinov CO2 povezani z gospodarstvom in našim načinom življenja, je njihovo zmanjševanje dolgotrajno. 

Pri podjetju NewLight Technologies so iznašli način kako CO2 odstraniti iz ozračja in ga spremeniti v plastične proizvode. Dejansko na ta način pridobimo kar dvakrat saj se za trenutno proizvodnjo plastike ustvari velike količine ogljivovega dioksida. 

Idejo za Način za odstranitev CO2 iz ozračja so znanstveniki pridobili iz narave. Iz zraka izloči molekule ogljika ter jih preuredi v dolgoverižne termoplastične polimere. Tovrstno pridobivanje plastike ustvari celo nižji ogljični odtis kot proizvodnja bioplastike.

Tovrstni izumi so zelo dobrodošli in bodo pozitivno vplivali na celotno ekologijo. Še bolj pomembno pa je, da spremenimo miselnost in postanemo odgovorni do okolja. Z malimi koraki lahko naredimo velike spremembe na bolje. Vsak mora začeti pri sebi. Odgovornost in zavedanje.