Škodljiva uporaba antiperspiranta pod pazduho

Škodljiva uporaba antiperspiranta pod pazduho

Vnesel admin, 07.01.2014, 0 Komentarjev

Po trditvah na spletni strani http://www.hollystics.com/tag/health/ naj bi bila uporaba antiperspirantov smrtno nevarna.

Razlika med deodoranti in antiperspiranti

Deodoranti delujejo na vodni osnovi v kombinaciji z alkoholom. Antiperspiranti pa vsebujejo aluminijeve soli, ki zmanjšujejo znojenje ter druge dišave in antiseptik. Večino izdelkov na trgu vsebuje kombinacijo deodorantov in antiperspirantov.

Zakaj naj bi bila uporaba antiperspirantov nevarna za zdravje?

Človeško telo je precej izpopolnjeno. Telo ima v določeni meri zmožnost samoregeneracije in med drugim tudi prek nekaterih delov izloča toksine (strupe) iz telesa. Strupi se izločajo pod pazduho, za ušesi, za koleni, itd. Kot omenjeno antiperspirant preprečuje oz zmanjšuje znojenje. S tem pa se dejansko zmanjša izločanje toksinov iz telesa. V številnih primerih naj bi rak dojk izhajal iz zgonjega dela dojke v bližini pazduhe.

Absorbcija antiperspiranta naj bi se še povečala v primeru ko nanašamo antiperspirant na sveže obrito pazduho saj drobne ranice omogočajo hitrejši prodor škodljivim kemičnim sestavinam  v telo.

Zmerno pri uporabi nenaravne kozmetike

Vsekakor je dobro omejiti uporabo kozmetike, ki temelji na različnih kemikalijah in dodatkih. Ko gre za naše zdravje ni vredno varčevati. To pa vedno nujno ne pomeni, da moramo kupovati dražjo naravno kozmetiko. Veliko lahko naredimo, če se pozanimamo kaj je zdravju škodljivo. To velja za prehrano, kozmetiko in drugo. Tudi pri tuširanju preveč uporabljamo mila, ki našo kožo izsušijo. Prekomirno tuširanje tudi ni priporočljivo. Kadar je možno uporabimo le vodo.