Energija zemlje za zdravje

Energija zemlje za zdravje

Vnesel admin, 02.05.2014, 0 Komentarjev


Dr.Mercola pravi: Naše telo je sposobno proizvajati elektriko, in ta možnost je pravzaprav ključni element za ohranjanje našega zdravja. Električna energija namreč omogoča, živčnemu sistemu pošiljanje signalov v naše možgane. Ti signali so električni naboji, ki se pretakajo iz celice v celico, kar omogoča skoraj takojšnjo komunikacijo med različnimi deli telesa in možgani.

 

Sporočila, ki se v telesu prenašajo s pomočjo električnih signalov so odgovorna za nadzor ritma našega srčnega utripa, pretoka krvi po telesu, in še veliko več.

 

Naša biološka ura celo uporablja električno aktivnost z namenom, da pomaga ohraniti naš cirkadiani ritem v fazi.1 Preprosto povedano, smo električna bitja. Če se električna aktivnost v našem telesu ustavi, ne moremo preživeti. Ampak kako točno ta električna aktivnost poteka?

 


Kako naše telo proizvaja elektriko?

 

V našem telesu se nahajajo prosti radikali (atomi), ki so sestavljeni iz pozitivno nabitih protonov, negativno nabitih elektronov in nevtronov (ki so nevtralni). Atom polnjen z neuravnoteženim delcem bo postal ali pozitivno ali negativno nabit, in sprememba od enega polnila k drugemu dovoljuje, da se elektroni pretakajo od enega atoma do drugega. To je tisto, kar imenujemo električna energija.

 

"Ko mora naše telo poslati sporočilo iz ene točke v drugo točko, le to najprej odpre tako-imenovana vrata. Ko se odprejo vrata celične membrane, se natrijevi in kalijevi ioni prosto premikajo v celico in iz celice.

 

Negativno nabiti kalijevi ioni zapustijo celico, ker jih privlačijo pozitivni naboji, ki se nahajajo zunaj celične membrane in pozitivno nabiti natrijevi ioni vstopijo v celico premikajoč se proti negativnemu naboju. Rezultat je sprememba koncentracij obeh vrst ionov - in hitra sprememba v naboju. 

 

.. ta tako-imenovani flip med pozitivnimi in negativnimi naboji generira električni impulz. Ta impulz sproži vrata na naslednji celici, da se odpre, pri tem pa ustvari drugi naboj in tako naprej. Na ta način, se električni impulz premakne iz živca v našem oteklem palcu na nogi v del možganov, ki zaznava bolečine.”

 

Električna aktivnost našega telesa je tista, ki omogoča defibrilatorjem dostavo električnega šoka v naše srce s katerim ponovno vzpostavimo srčni utrip in električna aktivnost našega telesa je kriva temu, da lahko prejmemo električni šok napačnega tipa ali udar strele, ki lahko pregrejeta električni sistem v našem telesu in nas najverjetneje ubijeta. Po drugi strani tudi drži, da lahko naše telo izkoristi električni naboj Zemlje s čimer lahko na več načinov vplivamo na naše zdravje.

 


Naše telo lahko absorbira zemljine elektrone

 

Zemlja nosi ogromno količino negativno nabitih delcev. Ti so vedno bogati z elektroni in lahko služijo kot močan dobavitelj antioksidativnih in prostih radikalov.

 

Naše telo je z Zemljo usklajeno tako, da med njima poteka stalen pretok energije kar v praksi pomeni, da ko z nogami stopimo na tla, skozi podplate absorbiramo velike količine negativnih elektronov. Učinek pretoka energije je zadosten, da ohrani naše telo v istem negativno nabitem električnem potencialu kot je Zemlja. Ta enostaven postopek se imenuje "prizemljitev" ali "ozemljitev" in njegov učinek je eden od najmočnejših antioksidantov, ki jih poznamo.


Ozemljitev se je izkazala kot zelo priročna za lajšanje bolečin, zmanjšanje vnetja, izboljšanje spanca, krepitev blaginje, in še veliko več. Kadar nosimo čevlje z gumijastom ali plastičnim podplatom, pa se pravzaprav zelo učinkovito zaščitimo pred tem koristnim pretokom elektronov iz Zemlje.

 


Zakaj je pomembno, da ostanete “ozemljeni”?

 

Antioksidantni učinek ozemljitve, pomaga lajšati različna vnetja v našem telesu, saj imajo na dolgi rok lahko tudi pomembno življenjsko korist, vnetja so namreč velikokrat vzrok za večino bolezni, vključno z boleznimi srca in ožilja. Učinkovita ozemljitev blaži vnetja, ker redči našo kri in nam dovaja negativno nabite ione skozi podplate . Ozemljitev pri redčenju krvi pomaga z izboljšanjem svojega zeta potenciala, kar pomeni, da izboljšuje energijo med rdečimi krvničkami. Raziskave so pokazale, da traja približno 80 minut, da prosti elektroni iz zemlje dosežejo naš krvni obtok in preoblikujejo kri.

 

Hiperkoagulabilna (debela in počasi se premikajoča) kri prispeva h kroničnim vnetjem zaradi tega, ker kadar naša kri ne teče dobro, kisik ne more priti v naše tkivo. Učinek ozemljitve na gostoto krvi, je tako globoka, da če jemljete zdravila za redčenje krvi, se morate nujno posvetovati s svojim zdravnikom, saj lahko prevelik odmerek zdravil negativno vpliva na vaše zdravje.

 


Ozemljitev pomaga nevtralizirati proste radikale

 

Zanimivo je, da raziskave ozemljitev kažejo, da če postavime naše noge na tla po poškodbi, bodo elektroni migrirali v naše telo in se razširili v naša tkiva. Morebitni prosti radikali, ki pronicajo v zdravo tkivo bodo takoj električno nevtralizirani. To se pojavi, ker so elektroni polnjeni z negativnimi delci, medtem ko so prosti radikali polnjeni s pozitivnimi delici in se na ta način izničijo.

 

Kot je naznanil Dr.James Oschman, strokovnjak na področju energetske medicine:

 

"Kar se dogaja pri ozemljitvi je, da očistite svoje telo pred tako-imenovano kolateralno škodo...škodo, ki ni imela namena biti tam kjer je, ampak preprosto je, ker smo se odklopili od Zemlje s tem ko smo obuli gumijasto ali plastično obutev"

 

Stres prostih radikalov kot posledica izpostavljenosti onesnaževanju, cigaretam, insekticidom, pesticidom, trans maščobam in sevanju, da ne naštevamo naprej, nenehno tanjšajo zalogo elektronov v našem telesu. Že samo s tem ko gremo ven, stopamo bosi, se dotikamo Zemlje in omogočimo odvečnim nabojem v našem telesu, da se odtočijo v Zemljo, lahko omilimo nekatere oblike stresa, ki nenehno obdajajo naš sistem. Hoja z bosimi nogami pomaga omiliti konstantne napade elektromagnetnih polj in drugih oblik sevanj kot so mobilni telefoni, računalniki, Wi-Fi. 

 

Ozemljitev pravtako pospeši oblikovanje strukturirane vode v našem telesu. Poleg tega ozemljitev pomirja naše "simpatično živčevje", ki pripravlja organizem na tako-imenovani boj ali beg, s tem vzpodbujamo spremenljivost srčnega utripa in pomagamo vzdrževati homeostazo v našem telesu (homeostaza je ravnovesje v avtonomnem živčnem sistemu). To je pomembno zato, ker s tem izboljšamo vse funkcije delovanja našega telesa. 

 


Kako vzpostaviti “ponovno povezavo” z Zemljo in njenim električnim nabojem?

 

Obuti v usnjene čevlje nam omogoči, da ostanemo ozemljeni, pravtako v kolikor hodimo bosi, vendar moramo to storiti na ustrezni podlagi. Dobre ozemljitvene površine so:

 

  • pesek (peščena plaža)
  • trava (najbolje vlažna)
  • groba zemlja
  • beton in opeka (grobo obdelana)
  • keramične ploščice

 

Površine, ki niso primerne za dobro ozemljitev so:

 

  • asfalt
  • les
  • guma in plastika
  • vinil

 

Kot že omenjeno boste najhitreje vzpostavili povezavo z zemljo tako, da sezujete čevlje. Ko smo v notranjih prostorih je najboljši način za ozemljitev ta, da uporabimo blazino ali rjuho medtem ko delamo ali spimo.